11:00

Kabel Åttio/Byttorp (9:9)

Referat: Jung/Kvänum 10 IF (9:9) - Kabel Åttio/Byttorp (...

Tv-klipp från Nicolas 2-1-mål

Damerna vann söndagens match i U-serien med 3–1 borta mot Jung/Kvänum. Det var vår tredje seger i U-serien, fast den andra som räknas. 5–1-vinsten borta mot Stenstorp är nämligen struken efter att motståndarna har dragit sig ur.

I dagens match fick vi en kanonstart. Annie bröt ett uppspel, sprang igenom och rullade in ledningsmålet redan i andra minuten.

Vi spelade för övrigt niomanna för första gången för året. Motståndarna Jung/Kvänum meddelade sent på fredagskvällen att det skulle bli niomanna. Egentligen var de för sent ute, men då vi fick återbud från Fyhr och Nathalie på lördagsförmiddagen kändes det ok att spela nio mot nio.

Vi spelade ett offensivt 3–4–1 som nästan såg ut som 3–1–4 när vi anföll. Och vi skapade massor av målchanser. Därför kändes det inte rättvist när hemmalaget kvitterade i 23:e minuten på en frispark, som vi styrde in i eget mål.

Men under några glödheta minuter från 33:e till 35:e kopplade vi segergreppet. Nicola gjorde 1–2. Först gick hon in ett motlägg. Bollen gick till Tilde som snyggt frispelade Nicola, som satte bollen med vänstern. Strax efter spelade hon fram Vilma till 1–3.

Vi var nöjda i paus. Och även om vi inte gjorde några mål i den andra halvleken var vi ännu nöjdare efter slutsignalen. Det här var nämligen en väldigt stabil och fin seger. Enda smolket var att vi inte gjorde fler mål. För vi hade garanterat ytterligare tio 100-procentiga målchanser.

Gång på gång spelade vi oss i genom Jung/Kvänums lag, och vidare ut till Annie, Vilma och Stina på kanterna. Vi hade även ett bra vapen i att Ninnis insparkar nådde en bra bit in på offensiv planhalva. Inte minst i medvinden under den första halvleken.

Hemmalaget hade några distansskott, men lyckades aldrig spela sig genom oss. Vi hade en nykomponerad backlinje med Emilia, Filippa och debuterande Bea. Och när Bea blev trött klev Emma J in som vänsterback.

Det märktes inte att vi hade flera ovana backar. Alla var väldigt bra, både offensivt och defensivt.

Vi ställde upp så här: Ninni Brandt – Emilia Skog, Filippa Claesson (lagkapten) och Beatrice Stenmark, debut (Emma Johansson) – Annie Josefsson (Vilma Grimmergård), Clara Holmgren, Tilde Gustafsson, Stina Berggren (Mathilda Wakk) – Jasmin Kaur (Nicola El-Maalouf).
Mål: 0-1 Annie Josefsson (2), 1-1 Självmål (23), 1-2 Nicola El-Maalouf, assist Tilde Gustafsson (33), 1-3 Vilma Grimmergård, assist Nicola El-Maalouf (35).
Gult kort: Nicola El-Maalouf